zaterdag 13 februari 2010

opkomen voor jezelf en gezin


Wanneer een volwassen mens zich het recht toeëigent om het hand te leggen op één van je kinderen dan gaat dit door merg en been, maar vooral recht door mijn hart!!
Ook al was de 'handlegging' herhaalde malen (lees: 6 à 7 keer) op de poep en met een dikke frak er tussenin... ik kon mijn ogen niet geloven!!

Ik besloot op te komen - niet alleen voor haar - maar ook voor mezelf en dat laatste is niet altijd even makkelijk, vooral als je met zinnetjes in je hoofd zit van 'oei oei ik zou die andere wel eens kunnen kwetsen'. Na lange tijd heb ik nu wel door dat je met soortgelijke gedachten op den duur alleen je zelf kwetst.

Dus het plan was - na enkele dagen laten bezinken - om op een liefdevolle manier toch mijn gevoelens omtrent deze kwestie te uiten.
En terwijl ik toch wel een heel goed concept had en er met volle moed wou voor gaan, werd ik vrijwel onmiddellijk geconfronteerd met overweldigende dominantie en een paar dovemansoren voor anderen, niet voor zichzelf.
Ik vraag me af wat ik hier nog meer kan ondernemen?!
Roepen, tieren of misschien smeken om gehoord te worden?
Sommige mensen denken dat ze zich alles mogen permitteren onder het mom dat ze dit voor jou doen, huuh please explain me mister??

Nu besef ik wel dat dit een leerproces is in opkomen voor mezelf en besluit het toe te dekken met de mantel der liefde (en ook stiekem de gedachte: 'zo'n mensen weten niet beter'...) en ik blijf oefenen, oefenen en nog eens oefenen!

Ondertussen geniet ik verder van alles wat me omringt, de leuke en positieve mensen rondom me heen, de prachtige natuur nog steeds omhuld in schitterend wit...
Binnenkort is het weer lente en bij die gedachte maak ik graag een vreugdesprongetje²...
Wie doet mee?

8 opmerkingen:

 1. Dat is wel een moeilijke.
  Ik zou zeggen: zorgen dat deze situatie zich niet meer voordoet, maar dat hangt er maar vanaf wie de 'dader' is.
  Anderzijds vind ij het ongelooflijk dat je deze vervelende situatie aangrijpt als een groeikans voor jezelf!
  Ik lees dat je bang bent dat je uit de gratie van anderen zou vallen als je commentaar hebt op hun gedrag. Daar heb ik een goede quote voor klaar, ik weet niet van wie of waar hij juist komt, ik heb hem ooit gelezen in het engels:

  "Het is beter dat mensen me niet mogen om wie ik ben, dan dat ze van me houden om wie ik niet ben."

  Misschien heb je daar iets aan.

  Veel goede moed met de aanpak van deze situatie; lijkt me niet makkelijk, maar je komt er wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze mooie quote ga ik zeker onthouden, nog meer: ik plaats hem in 't groot op de frigo... zo kan iedereen - ook diegene die over de vloer komt - ervan meegenieten, bedankt é lieve Sabine!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is geen gemakkelijke. Ik ben ooit ook heel boos geweest op iemand uit mijn directe omgeving omdat ik vond dat die persoon niet het recht had mijn kind zo aan te pakken.

  Maar wel een zeer mooie zin van Sabine. Die ga ik ook onthouden want die is zo waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik spring zeker met je mee, want ik verlang heftig naar de Lente.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dag Leen,
  Ik wens jou alle geluk toe met het openen van jouw blog, proficiat !
  Maar mag ik eventjes reageren op dat incidentje...laten we elkaar goed begrijpen, ik persoonlijk vind niet dat je dat zo ter harte moet nemen.
  kijk ook eens langs de andere kant...een kind dat begint te schreewen en opstandig begint te doen op de straat , en dat terwijl de stoep nog sneeuwglad was, en je er geen greep kon op hebben, dan sta je als grootouder toch een beetje machtteloos, en reageer je dan anders dan normaal, met inderdaad een paar slagjes onder de poep (op haar dikke jas) om haar tot rust te brengen...pijn hebben we haar hiermee niet gedaan, maar wel onszelf.
  Ik begrijp dat het voor jou, als moeder niet leuk was om zien, opvoeding is ook niet gemakkelijk, en een .neen .geeft een kind nodig, dat weet je ook wel he!.
  Wij zien de kindjes allemaal veel te graag, en zouden zeker niet willen dat ze een verkeerde aanpak krijgen, en je weet toch ook dat wij ze met heel veel liefde en zorg omringen.
  Maar , lieve Leen, ik begrijp volkomen jouw reaktie hoor...wees gerust zoiets kan alleen in uiterste nood gebeuren, sorry daarvoor.
  Veel liefs langs deze weg, en doe zo verder moet je blog, ze is al prachtig !
  moemoe x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dag lieve,lieve Leen

  ik vind het echt waar prachtig hoe jij je weg hier op deze pagina goed weet te vinden. Mijn welgemeende felicitaties voor jouw boeiende, inspirerende en leerrijke teksten en ervaringen. Ik heb je dit nog niet echt gezegd, maar weet dat ik enorm naar je opkijk meid. De kracht die jij hebt om jouw leven zo een ommezwaai te geven en jezelf over te leveren aan algemene liefde en waardigheid ... er zijn geen woorden voor. Ik ben blij dat je de weg hebt ingeslagen om je levensles aan te pakken en hieruit veel te leren. Jouw levensmissie om voor jezelf op te komen is een hele uitdaging, maar ik weet dat je het wel aankunt. Al is dit met vallen en opstaan. Het feit dat je de confrontatie bent aangegaan met de persoon in kwestie vind ik al heel sterk en moedig. Dat die geen oren had naar wat je te zeggen had, is dan ook weer spijtig genoeg een bijkomende moeilijkheid in jouw test naar het opkomen voor jezelf. Weet wel Leen, dat het je de volgende keer bij een volgende test weer iets beter zal gaan.

  Leentje, ik wens je nog veel liefde, warmte en licht op jouw pad in je leven.

  Groetekes
  Tina ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jouw woorden zijn werkelijk hartverwarmend, dank je! Ik zet vol vertrouwen mijn tocht verder in de weg die ik bewust ben ingeslagen.
  Ik omhul in mijn gedachten de situatie, mezelf en al diegenen die er bij betrokken waren met ontzagelijk veel liefde! Knuffel Leen x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. I am doing research for my university thesis, thanks for your great points, now I am acting on a sudden impulse.

  cialis online

  BeantwoordenVerwijderen